е-бюлетин #197
  • Offers

е-бюлетин 197

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Април 2022

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Нови бързи DTG / DTF принтери от DTG Digital

Agfa-Gevaert придобива Inca Digital Printers, като прави значителна стъпка в бизнеса си с дигитален печат със специален фокус върху растежа на пазара на опаковки

Ново фолио на STAHLS' - CAD-CUT SWITCH

Pantone с ново решение за цветови библиотеки в програмите на Adobe

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Април 2022
Принтер за печат на пътни знаци и табели Mutoh TrafficJet
Picture1

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Април 2022

STAHLS Color of the month April main pic

30 години 30 седмици 30 инициативи

Main

30 години 30 седмици 30 инициативи

Banner 30 30 30

С наближаването на рождения ден на Адком
и на края на нашата кампания
"30 години 30 седмици 30 инициативи"
като последни инициативи ще Ви представим нашите продуктови групи и решения.

В този брой ви представяме нашата инициатива № 27

Под светлините на прожектора: 

Режещите маси на Адком*

 

*Инициативата е с продължителност 5 седмици.
Ще бъде отворена до 13.05.22.
 
Intec предлага дигитални решения в няколко категории: режещи системи с ръчно или автоматично подаване за частично, пълно прорязване и биговане на хартии и картони за реклами продукти и опаковки; частично и пълно прорязване на широк спектър от самозалепващи се материали за етикети и стикери; ролна система за етикети
Запознайте се с всичките ни решения за довършителни операции
Разгледайте режещите маси
Graphtec предлага плоски режещи маси с два работни инструмента - нож и биговащ инструмент  като перфектно решение за рязане на картони, магнитно фолио за рекламни продукти и производство на прототипи и малки серии опаковки.
Множество модели в две серии с 2 вида захващане на материалите - вакуумно и електростатично.
Запознайте се с всичките ни решения за довършителни операции
Разгледайте режещите маси
Автоматичните цифрови режещи маси от PK серия на iECHO, са интелигентни цифрови системи за рязане, предназначени за рекламна графика, печатани опаковки, изработка на мостри, малки и средни серии производство с автоматично подаване за продукция от офсет и дигитални машини.
Запознайте се с всичките ни решения за довършителни операции
Разгледайте режещите маси
Режещи маси за довършителни операции с възможност за рязане, биговане, фрезоване, перфориране, V-канали и други операции върху велпапе, опаковъчен картон, пенокатрон, магнитно фолио, PVC, плексиглас, еталбонд и др.
Запознайте се с всичките ни решения за довършителни операции
Разгледайте режещите маси
Най-гъвкавите за конфигуриране режещи маси, които предлагат висока надеждност, прецизност и лекота на използване. Те са най-универсалното цифрово устройство за довършителни операции на пазара с възможност за 24/7 натоварване. Повече от 20 модела в 3 серии са размери до 3.2 х 4.8 м
Запознайте се с всичките ни решения за довършителни операции
Разгледайте режещите маси

Към началото

Нови бързи DTG / DTF принтери от DTG Digital

DTG Digital е лидер в индустрията за мастиленоструйни технологии за директен печат на облекло от повече от десетилетие. Тяхната специалност е печат на тениски и дрехи, декориране и разкрасяване всякакъв размер бизнеси - от малко до голямо производство, от бутици до модни къщи.
Повечето от вас са попаднали на отделни късчета информация за изцяло новата DTG Digital Q-серията, която включва 3 модела с различнi размери и производителност. Вече отминаха премиери пред избрана публика в различни Европейски страни.
Един от моделите в новата серия на DTG Digital е Q2, който е проектиран за по-големи обеми на производство на щамповани дрехи с ниска себестойност. Снабден с най-новите технологии – 100% дизайн за печат на промишлени облекла. Той е супер бърз и супер конкурентен!

Защо трябва да изберете серия DTG Q2?
DTG Digital Q2 е проектирана да произвежда голям обем щамповани дрехи на най-конкурентна цена. Снабден с 4 бр от най-новите печатни глави.

100% дизайн за индустриален печат на облекло – той е супербърз и супер конкурентен!

DTF DTG
НОВИЯТ DTG Digital Q2 е директен принтер за облекла и поставя нов стандарт за професионални директни щампи върху дрехи, модни панели и текстилни приложения. Създаден за целодневна промишлена работа, използвайки най-новата технология, DTG Q2 има възможността да превключва от един цифров дизайн към друг с натискането на бутон на контролния панел, дори когато изпълнявате други поръчки!

100% Проектиран за индустриален печат на облекло, DTG Q2 Print, Queue and Control осигурява ново ниво на гъвкавост и производителност на работата на вашето студио,

НОВИЯ DTG Q2 отпечатва над 100 тениски на час върху тъмен фон!

Директен печат върху облекла
• Новият DTG Q2 печата 100% в едновременно с бели и цветни мастила в едно преминаване!
• Вакуумна плоча: за закрепване дрехите на място, поддържа равна повърхност – без гънки или повдигнати мест, развалящи отпечатъка!
• Система с дегазирано мастило в пакети – сменяеми от потребителя 1 литрови пликове с мастило
• Максималната разделителна способност на печат е 1200 x 1200 dpi
• По-голяма стандартна площ за печат от 390 x 490 mm (2 вакуумни плочи)

DTF печат ( Direct to Film)
НОВАТА DTG Q2 предоставя истинско хибридно преобразуване DTG/F без смяна на мастила или плочи, което дава висококачествени трансфери, които могат да бъдат поставени върху всички видове продукти (найлон и полипластмаса), върху които не могат да бъдат отпечатани по традиционния начин и които са издържливи на десетки изпирания.

Изключително лесна ежедневна поддръжка
НОВАТА DTG Q2 извършва тези операции автоматично, като използва усъвършенстваните патентовани от DTG системи за автоматично почистване на главата и капачките. С натискането на един бутон системата за промиване на бяло мастило отстранява бялото мастило от демперите, печатащите глави, мастиловодите и легълцата.

Факти и технологии свързани с мастилото
• Машините са проектиран със система от индустриална степен 2 за извличане на изпаренията на мастилото
• Мастилата са без диетилен гликол за по-безопасна работна среда
• Oeko-Tex & GOTS сертификация за безопасност на дрехите, подходящи включително за бебета
• Карета с направлявано линейно движение и автоматично регулиране на височината
• Усъвършенствана система за автоматично почистване на главата и леглото
• Патентована WIMS технология за рециркулация на бяло мастило
• Патентована система за промиване на бяло мастило WIFS

Q series

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ ЗА DTG Q2

Тип мастило   Q-серия DTG Digital мастила за DTG & DTF печат 
Платове / Продукти  Мастилата от серия DTG Q са подходящи за печат върху 100% тъмен и светъл памук, смеси от полиестер/памук до 50/50, включително: памук, памучни смеси, полиестер, поли-вискоза, коприна, вълна, спандекс
DTF печат за трансфери е възможен почти върху всички видове тъкани и продукти, които обикновено не се отпечатват по DTG, като например 100% полиестер
Технология на печатащата глава 12,800 Nozzle (66.8 мм ширина на печатната глава)
Конфигурация на печатащата глава  4 дефазиране печатни глави (2 x бяло & 2x CMYK)
Зона за печат  Максимален размер (390 x 490 мм)
Platen Drive System Автоматично изравняване на плочите с лазерна защита и защита на главата
Подаване на мастило  Система за подаване на мастило от дегазирани пликове, сменяеми от потребителя по 1 литър/цвят – Конфигурация CYMK, W + Flush Liquid
 Включен DTG Rip  DTG Kothari – Print Pro V7
Физически размери 1066 (W) x 1400 (H) x 1931 (L) мм
Тегло 394.8 кг
Вакуумни плочи Вакуумни плочи за бързо зареждане, включващи носач за линейно движение с автоматично регулиране на височината на плочата
Размери на вакуумните пластини:
Малки: 265 х 330 мм
Среден: 355 х 400 мм
По-голям: 390 х 470 мм

Към началото

Agfa-Gevaert придобива Inca Digital Printers, като прави значителна стъпка в бизнеса си с дигитален печат със специален фокус върху растежа на пазара на опаковки

Inca Onset platform
Групата Agfa-Gevaert обяви на 20 април 2022 г , че придобива Inca Digital Printers, при спазване и получаване на обичайните условия и одобрения. Придобиването укрепва позицията на Agfa във високоскоростния дигитален печат и носи допълнителен фокус върху пазарите за печат на опаковки.
„Придобиването на Inca е важна стъпка в трансформацията на Agfa. Дигиталният печат е печеливш двигател за растеж за Групата с огромен потенциал, който ще бъде допълнително ускорен от добавянето на Inca“, каза Паскал Жуери, президент и главен изпълнителен директор на Agfa-Gevaert Group.
Inca Digital Printers, базирана в Кеймбридж, Обединеното кралство е водещ разработчик и производител на усъвършенствани високоскоростни технологии за печат и производство на приложения за рекламни знаци и дисплеи, както и за бързо нарастващия пазар на дигитален печат за опаковки. Inca е идеален партньор за Agfa, като носи допълващо портфолио от решения за печат от най-висок стандарт и силна технологична платформа за пускане на стабилни еднопасови печатни преси за пазара на опаковки.
Придобиването обхваща портфолиото от съществуващи високоскоростни многопасови принтери, включително силна сервизна организация; новоразработена линия еднопасови принтери за няколко приложения за опаковки, както и съвместна разработка на персонализирана вградена платформа за печат в сътрудничество с водещия производител на велпапе BHS Corrugated.
Стивън Туниклиф-Уилсън, главен изпълнителен директор/технически директор на Inca Digital Printers Ltd.: „Придобиването от Agfa ни позволява да комбинираме нашето технологично ноу-хау и ще ни позволи да станем водещ производител на преси за цифрови опаковки в световен мащаб. Нашият нов родител показа дългосрочен ангажимент към пазара на дигитален печат и ние сме изключително горди и с нетърпение очакваме да станем част от семейството на Agfa.”
Винсент Уил, президент на отдела за дигитален печат и химикали на Agfa, коментира: „Комбинацията от производственото ноу-хау на Inca Digital и техническия опит на Agfa, световно присъствие и отлични сервизни мрежи ще ни позволи да предоставим несравними решения за печат на нашите клиенти и да се адаптираме безпроблемно към техните нужди в това бързо развиващо се пространство. Тази инвестиция засилва и укрепва позицията ни на пазара на висок клас и високоскоростен широкоформатен пазар като цяло и по-специално в обещаващия сегмент на опаковките.

За Agfa
Agfa-Gevaert Group е водеща компания в технологиите за изображения и ИТ решенията с над 150 години опит. Групата има четири подразделения: Радиологични решения, Здравни ИТ, Дигитален печат и химикали и Офсетни решения. Те разработват, произвеждат и пускат на пазара аналогови и цифрови системи за сектора на здравеопазването, за специфични индустриални приложения и за печатарската индустрия.
Подразделението Agfa Digital Print & Chemicals е ключов двигател на растежа в бизнеса, като продажбите му са нараснали с 14% до 330 милиона евро миналата година и е открито ново съоръжение за производство на мастила на водна основа в Mortsel
През 2021 г. Групата реализира оборот от 1,760 милиона евро.

За Inca Digital Printers
През 2000 г базирания в Кеймбридж разработчик и производител на мастиленоструйни принтери Inca пусна модела Eagle, който беше първото широкоформатно UV мастиленоструйно устройство за надписи и дисплеи.
През 2005 г. Screen придоби Inca в сделка за 30 милиона британски лири, като мастиленоструйните принтери са описани като критична част от бъдещия бизнес на Screen
Продуктовата гама на Inca включва серията Onset X и Onset X HS с допълнителна роботизирана автоматизация и Spyder X
За предходната година Inca инвестира £2.7 милиона в научноизследователска и развойна дейност и е наела средно 156 служители.

 

Към началото

Ново фолио на STAHLS' - CAD-CUT SWITCH

Новото термотрансферно фолио на STAHLS променя цвета си при излагане на слънце.

2afa75e3c25361dc7b0f63fafb2f1138 850 600 max 0 850 c 100

То дава възможност за изработване на още по-креативни дизайни.
То променя цвета си от обикновено бяло до интензивен цвят при излагане на слънчева светлина. А на закрито се връща към бяло в рамките на няколко минути.
CAD-CUT® Switch също е идеален за деликатни дизайни и можете да го изчистите без усилие.

Предлага се в няколко цвята:
 - синьо
 - магента
 - лилаво
 - жълто

image 1

Подходящи за апликация върху:
 - 100% памук
 - 100% полиестер
 - Полиестерно-памучни смески
 - Повечето от найлоновите материи

Към началото

Pantone с ново решение за цветови библиотеки в програмите на Adobe

Pantone е партньор на Adobe от 90-те години на миналия век. Но от 2010 г. библиотеките в програмите на Adobe не са обновявани. Днес дизайнерите и печатниците работят между физически и дигитални стандарти, така че рационализираните работни процеси са от съществено значение за точната комуникация на цветовете. Pantone и Adobe заедно решиха да премахнат остарелите библиотеки и съвместно да се съсредоточат върху подобрено изживяване в приложението, което обслужва по-добре потребителите.

Pantone Connect1

Pantone Connect
Pantone вече от десетилетия е най-добрата компания за споделяне, комуникация и възпроизвеждане на цветове. Повече от десет милиона дизайнери, бранд мениджъри и производители в световен мащаб разчитат на продуктите и услугите ѝ за избор и контрол на цветове – от вдъхновението до реализацията на даден проект. В днешно време все повече професионалисти стават независими дизайнери и Pantone става все по-разпространен източник на вдъхновение и инструмент за подобряване на дизайните.
Pantone Connect е дигитална платформа, която събира историческата сила и ноу-хау на професионалните дизайнери в единна, лесна за използване платформа както за експерти, така и за начинаещи.
Платформата вече е единственият начин за достъп до 15 000+ цветове за използване във вашите проекти за дигитален дизайн. Снабден с лесни за използване инструменти за вдъхновение, извличане на цветове, съпоставяне, сигурно съхранение и споделяне на персонализирани палитри, сега това е и единственият начин да внесете динамични цветове на Pantone във програмите за дизайн на Adobe®.


Цветен дизайн с увереност
Pantone Connect дава възможност да правите своите проекти, използвайки всичките 15 000 цвята на Pantone във всяка библиотека, като гарантирате последователност и точност в брандирането, модата, продуктовия дизайн и др. Предлага се в Adobe Extension Marketplace за използване в Adobe Creative Suite, App Store (iOS) и Google Play (Android) за вашия смартфон и като уеб приложение за вашия уеб браузър.

Pantone Connect2

Търсене
Можете да търсите хиляди цветове на Pantone в повече от дузина отделни библиотеки, за да намерите точните цветове, които искате.

Избор
Можете да избирате цветовете, които намирате за използване във всичките си дизайнерски проекти.

Преобразуване
Можете да откривате най-близките RGB/CMYK/Hex/Lab цветови еквиваленти на цветовете от скалите Pantone или да преобразувате Pantone цветовете от една библиотека в най-близките им стойности в друга.

Pantone Connect3

Бъдете актуални
С нови, актуални цветове, добавени към системата за съответствие на Pantone (PMS) и скалите Fashion, Home + Interiors (FHI) почти всяка година — над 600 само през последните няколко години — Pantone Connect е единственият начин да поддържате актуалност с най-новите цветове, изисквани от големи и малки марки.

Свалете Pantone Connect безплатно
Можете да свалите и използвате платформата безплатно първите три месеца. Можете и да надградите до Premium, което включва всички основни, плюс дузина добавени инструменти за създаване на по-интелигентни, по-въздействащи палитри.
Уловете своето цветно вдъхновение
Това, което виждате на живо или на снимки, е уникално и красиво. Чрез Pantone Connect можете да го вземете, запазите и изразите с технологията за улавяне на цветове в реалния свят или инструментите за извличане на цветове на изображение, след което получавате достъп до вдъхновението си навсякъде, от Adobe Extension до мобилното приложение на Pantone. Благодарение на това можете да взимате информирани решения, използвайки психологията на цветовете и теорията на цветовете с прости инструменти като Harmonies и Color Shades, които правят изборът на подходящи за целта на дизайна палитри по-интелигентен от всякога.

Pantone Connect4
Извличане на цветове от дигитални файлове
Pantone Connect има лесни за използване инструменти, които ви позволяват да изолирате цвят във всяка снимка или дигитален файл, да го извлечете и автоматично да го съпоставите обратно с най-близкия еквивалент на цвета на Pantone. Оттам е лесно да добавите вашите вдъхновяващи цветове в нова или съществуваща палитра и да ги споделите с екипи, клиенти, печатници – всеки, който има нужда от достъп до вашата цветова схема.

Създавате своя собствена цветна история
Тази вълнуваща функция е вариант на често използваното табло за настроение (mood board), която е наречена My Color Story. Просто трябва да изберете шаблон, включващ една, три или пет снимки, за да изразите вашите цветови теми за даден проект. След това чрез използване на точкови кръгове изолирате цветовете, които сте избрали ги добавяте към палитрите си. Това е идеалният инструмент за вдъхновение за дизайнери, които искат да уловят усещане и да изразят собствената си уникална цветова визия.

Pantone Connect5
По-интелигентни палитри
Намирането на страхотен цвят е само началото, когато използвате силната цветова психология и инструменти за теория на цветовете на Pantone Connect, за да вземете по-информирани решения и да създадете по-въздействащи, динамични палитри. Можете да се възползвате от функцията за цветови хармонии, за да намерите идеални двойки от аналогични, допълващи се или монохроматични цветове, които да се съчетаят с избрания от вас цвят. Също така чрез функция Color Shadesможете да видите подобни цветове в спектър от нюанси и наситеност.

Съхранявате палитрите сигурно и ги изпробвате
Можете да създавате палитри, след което ги съхранявайте сигурно, така че да са достъпни по всяко време и навсякъде. Connect не само запазва цветовете ви в безопасност, но ви позволява да видите как ще бъдат възприемани от хора с често срещана цветна слепота и как палитрите ще изглеждат на светъл и тъмен фон за контраст

Експортиране в ASE файл
Лесно запазвате цветовете си като файлове на Adobe Swatch Exchange, които лесно се споделят в програмите на Adobe.
Персонализирани палитри
Pantone Connect позволява сигурно да съхранявате вашите персонализирани палитри в облака за дизайнерска работа по-късно в разширението на Pantone Connect за Adobe® Creative Cloud®. Освен това ви позволява да организирате и да осъществявате достъп до всички ваши важни палитри в едно безопасно, лесно управлявано пространство.

Pantone Connect6
Споделяне
Мощната платформа на Pantone Connect позволява да споделяте вашите цветни дизайни с хора на всеки етап от работния процес. От членове на екипа до клиенти, принтери до бранд мениджъри, Connect гарантира, че всички винаги работят с една и съща цветова проба, независимо къде по света се намират.

Постижими резултати
Не е чудно, че дизайнерите – да не говорим за печатари, производители на опаковки и бранд мениджъри – по целия свят разчитат на Pantone за комуникация и управление на цветовете. Те знаят, че повечето проекти, дори и дигиталните, в крайна сметка се възпроизвеждат в реалния свят и това, което се представя онлайн, трябва да изглежда по същия начин, за да бъде процесът успешен. Доверете се на цветовете на Pantone в Pantone Connect, за да изразите най-смелата си визия, знаейки, че тя може да стане реалност, когато проектите излязат от дигиталното пространство.

Към началото

Каталог '21/'22

Разгледайте обновения ни каталог, с част от новите продукти, които предлага Адком.

catalog 2020

Към началото


Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe