е-бюлетин #188
  • Offers

е-бюлетин 188

logo 2017

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юли 2021

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти
Шрифтът има значение

Нов модел интелигентна система за рязане от iECHO

Новият soft signage принтер Agfa Avinci CX3200

Mutoh Europe с нов генерален мениджър продажби

Цени
Всички промоционални предложения за различни продукти от портфолиото ни

Продукт на месец Юли 2021

Сублимационен широкоформатен принтер Mutoh Drafstation RJ-900XG
Drafstation 900x

Термотрансферно текстилно фолио цвят на месец Май 2021

STAHLS Color of the month July main pic

Шрифтът има значение

1
Подходящите шрифтове могат да вдъхнат живот на идеите и проектите, да ги подобрят и обогатят. Но управлението на многобройни колекции от шрифтове може да се превърне в бреме, особено ако по един проект работят повече от двама души. Именно с цел улеснение на креативните екипи и избягване на грешки, които могат да възникнат по време на работата с шрифтове, на помощ идват програмите за управление на шрифтове/font managers/. Когато се изпълнява правилно управлението на шрифтовете може да спести много време, пари и енергия.

Какво е font manager?
Софтуер за управление на шрифтове, който позволява да се организират големи колекции от шрифтове по-ефективно, бързо и лесно. Дава възможност за споделяне с други членове на екипа. Чрез шрифтовият мениджър могат да се организират, откриват и активират различни шрифтове, без излишна загуба на време.

2
Защо е необходим?
• Лесно управление на шрифтовете, които често са много и са разпръснати в различни папки, а дори и на различни устройства.
• Удобен и бърз преглед и съпоставка на различните шрифтове.
• Спестява време за търсене на правилния шрифт.
• Предотвратява възможни проблеми с липсващи, несъответстващи и дублиращи се шрифтове, което може да коства време и пари.
• Спестява време и усилия на членовете на екипа по синхронизиране и инсталация на шрифтовете.
• Следи за лицензи и предупреждава при проблем с шрифт/лиценз.

3
Лидерът в тази област, софтуерната компания Extensis предоставя решение за управление на шрифтове, което не само спестява време и средства, но и улеснява много процеса на работа по дизайн и предпечат. Шрифтовият мениджър, който са разработили, разполага с различни функции, инструменти и филтри, спомагащи за организация, активиране, управление, използване и споделяне на шрифтове.

4
Suitcase TeamSync

Suitcase TeamSync е софтуер за управление на шрифтове с индустриална насоченост – специално предназначен за работа в екипи. Синхронизацията на шрифтовете между членовете на екипа дава възможност за по-ефективна и бърза работа.
Осигурява незабавен и лесен достъп до колекциите от шрифтове на всеки вътрешен член на екипа, а и не само – може да се споделят шрифтове с подизпълнители (фрийленсъри), издатели и който и да е друг, който има нужда от достъп.
Могат да се създават колекции, които да бъдат организирани в различни папки, до които да бъде осигурен достъп на отделни членове и екипи, чрез удобен панел за управление на достъпа и лицензите.
Управлението на шрифтовете прави процесът на дизайн не само по-гъвкав и ефективен, но и предотвратява множество грешки, които биха могли да възникнат в процеса на работа.
Съвместимостта на Suitcase Teamsync с програмите на Adobe, Affinity и Sketch му дава безспорно предимство пред останалите подобни софтуери, а плъгините за тях са изключително удобни, интуитивни и лесни за употреба.
Suitcase TeamSync автоматично синхронизира библиотеките на облачно базирани платформи за шрифтове като Google Font и предоставя бърз и лесен достъп до тях, с включена визуализация.
Чрез възможностите за търсене, посредством различни филтри и визуализация, както на фрази така и на отделни символи, откриването на правилния шрифт за конкретен дизайн или клиент става много бързо.
Функцията за проследяване на шрифтове в различни документи дава възможност лесно и бързо да се открие кой шрифт е използван при работа с външни файлове, а при работа по многобройни проекти е много удобна за намиране и проследяване на използваните в тях шрифтове.
Освен богатото портфолио от продукти на Adobe, Corel и Affinity Адком предлага вече и продуктите на Extensis

Към началото

Нов модел интелигентна система за рязане от iECHO

iEcho Science & Technology Co., Ltd. в продължение на повече от 25 предоставя на света интелигентни решения, системи и услуги за рязане, базирани на технологични иновации. В момента компанията има повече от 400 служители, от които персоналът за научноизследователска и развойна дейност е над 30%. IECHO не спира да създава иновации, а PK1209 е поредният им голям пробив в тази област.

PK1209
IECHO вече има два модела интелигентни системи за рязане - PK 0604 и 0705 с работна площ 600х400 / 700х500 мм, но през 2020 г. обратната връзка на клиентите показа, че имат нужда от машина с по-голям размер. IECHO веднага взеха това под внимание и бързо организираха отделите за научноизследователска & развойна дейност и продуктовия отдел, за да проучат възможността за производство на нови и по-големи машини. След година на проектиране и тестове, първите бройки от PK1209 са готови да бъдат изпратен към клиентите.
PK1209 1.1

IECHO PK1209 e с размери 3200х1500х1150 мм и има работна площ 1200 х 900 мм, която е доста по-голяма е в сравнение с предишните модели и е в състояние да изреже материали с размер A0. Може да реже и значително по-дебели медии – досегашните модели имаха възможност да изрязват материали с дебелина до 6 мм, а IECHO PK1209 се справя с медии до 10 мм, което разширява многократно гамата от материали и увеличава възможните приложения на машината.
PK1209 2.1

Същевременно IECHO подобри и товароносимостта на мястото за събиране на изрязаните материали. Досегашните модели от серията можеха да издържат материали с тегло до 20 кг и височина на подреждане 12 см (около 400 листа 250 гр картон), но IECHO PK1209 може да понесе 50 кг с височина до 17 см (около 600 листа 250 гр картон). Ако до сега 2400 листа картон трябваше да бъдат заредени на шест пъти, то вече това е възможно с четири зареждания, което допълнително намалява разходите и времето за труд и оптимизира оперативния процес.

IECHO PK1209 използва най-новия модел CCD камера, която е по-прецизна и може автоматично и точно да регистрира рязане по контур за различни отпечатани материали, чрез което се избягва ръчното позициониране и грешките при печат. Множеството методи за позициониране, отговарят на нуждите за обработка на различни материали и гарантират по-прецизно рязане.
PK Head

PK 1209 Catch tray
По-голяма площ за рязане, по-добър ефект
PK 1209 drawing

По-голямата площ за рязане (1200х900 мм), разширява и гамата от материали за рязане без да увеличава съществено размерите на машината.


Приложение
Автоматичните интелигентни системи за рязане РК разполагат с напълно автоматизирано подаване на материалите чрез вакуумна смукателна система за захващане. Широката гама инструменти могат бързо и прецизно да правят пълно или частично прорязване, биговане и изчертаване. Подходяща е за изработване на мостри и къси/персонализирани тиражи в за етикети, табелите, опаковки и различни други материали от печатната индустрия.
Това е интелигентно оборудване, което отговаря на нуждите на всички креативни процеси.
PK1209 products

Параметри

 Модел машина   PK1209 Pro  PK1209 Pro Max
 Работна площ (Д * Ш)  1200 x 900 мм 
 Размер на машината (Д * Ш * В), мм  3200 x 1100 x 1500 
 Тегло на машината 600 кг   
 Работни инструменти   Universal Cutting Tool, Creasing Wheel, Kiss cut tool  Oscillating tool, Universal Cutting Tool, Creasing Wheel, Kiss cut tool 
 Материали Car sticker / Sticker, Card Paper, PP Paper, reflective material  KT Board, PP Paper, Foam Board, Sticker, Reflective Material, Card Board, Plastic Sheet, Corrugated Board, Grey Board, Corrugated Plastic, ABS Board, Magnetic Sticker 
 Максимална дебелина 10 мм  
Захващане / подаване на материала Vacuum System + Conveyer 
Макс. скорост на рязане 1000 мм/ сек (60м/ мин) 
Точност на рязане ± 0.1 mm 
Формат на данните PLT, DXF, HP/GL, PDF, EPS 
Интерфейси USB / WLAN / WiFi 
Захранване 220 V ± 10% / 50Hz
Консумация 7 kw

Система за подаване на материала
Системата за подаване на ролкови материали добавя допълнителна стойност към PK моделите, които могат да режат не само листови материали, но също така и от ролка (PVC и др.), за производство на етикети, което увеличава производителността на клиентите чрез използване на IECHO PK.

Брошура с параметри за PK (PDF 381 KB)

Към началото

Новият принтер Avinci CX3200 от Agfa подпомага разширяването на печатните компании към soft signage 

Avinci

Новият Avinci CX3200 е сублимационен roll-to-roll принтер, който може да печата директно върху текстил или трансферна хартия. Той осигурява висока производителност и постоянно високо качество на печат върху широка гама от полиестерни тъкани.

Avinci CX3200 дава възможност на фирмите за печат на знаци да създават отпечатъци на текстил с ширина до 3,2 м при производствена скорост до 270 м² / ч. Моделът използва екологични мастила за сублимация на водна основа без мирис, за директен печат върху плат или трансферна хартия.

Възможността да печатате директно върху плат е лесно и подходящо за бързо принтиране на soft signage продукция, като банери, стенни графики и POS дисплеи за продажба или търговски изложения, както и за специални приложения като знамена. Трансферната хартия от своя страна позволява супер ясни отпечатъци и ограничава отпадъците от медия до минимум. В допълнение, разширява обхвата на продуктите, които могат да се печатат като спортни и модни облекла, както и отпечатъци за домашен декор върху полиестерни тъкани.

Avinci CX3200 гарантира широка и изпълнен с жизненост цветова гама, изключителна тонално възпроизвеждане и пресъздаване на фини детайли. Специалните сублимационни мастила се открояват със своята гъвкавост и устойчивост на открито. Те осигуряват стабилна производителност и отлично качествo и повторяемост партиди след партиди. За по-висока ефективност трябва да се предвиди каландер или друго фиксиращо устройство за офлйан употреба.

Филип Ван дер Аувера, маркетинг мениджър на широкоформатни принтери в Agfa, заявява: „Пазарното търсене на soft signage продължава да расте, тъй като продукцията е лека, устойчива на намачкване и сгъване и е лесна за транспортиране и повторна употреба. Avinci CX3200 ще отговори на нуждите на съществуващите компании за текстилен печат, както и ще даде възможност на печатниците на рекламни знаци и дисплеи да диврсифицират текстилния печат и да разшират бизнеса си. Проектирахме го, за да бъде готов за висока производителност и максимално работно време. Той е изключително здрав и надежден, както и лесен за работа. "

Надеждността и удобството гарантират висока производителност

Новият Avinci CX3200 е солидно изграден с надеждна механика и може да се справи с всяка задача от единични поръчки до значителни тиражи в режим 24/7. Той е оборудван с печатащи глави Kyocera на водна основа, които могат да покрият целия жизнен цикъл на принтера.

Преминаването между различни поръчки е бързо и лесно. Зареждането на нова ролка може да стане за по-малко от седем минути от един оператор, благодарение на автоматичния транспорт на носителя с притискащи ролки.

Asanti гарантира консистенция на цвета и ниска консумация на мастило

Avinci CX3200 се управлява от интуитивния софтуер за работни процеси Agfa Asanti, който ускорява всички етапи на подготовката, производството и довършителните операции в процеса на печат. Интелигентните му алгоритми гарантират високо качество на печат, консистентност на цвета и нисък разход на мастило.

В допълнение, Asanti разполага с редица опции, които улесняват производството на soft signage, като автоматизираното позициониране на маркери за рязане и капси и лесното създаване на дизайн за разширенията за джобове на флагове. Той също така позволява на операторите да правят монтажи и да подреждат файловете за печат, за да оптимизират използването на медиите.

С Asanti StoreFront, софтуерното решение за web-to-print печат на Agfa, компаниите за печат на soft signage могат автоматично да управляват входящите уеб поръчки или да създават онлайн магазини.

Към момента Avinci CX3200 е достъпен в целия свят. Демонстрации (виртуални или на живо - корона-съобразени) могат да бъдат резервирани чрез партньори на Agfa или уеб страницата на продукта.

Към началото

 

Mutoh Europe с нов генерален мениджър продажби

Mutoh Europe nv, част от водещия японски производител на широкоформатни принтери Mutoh Industries Co. Ltd, съобщи, че Франк Шенк (52) е назначен за генерален мениджър продажби за EMEA, под прякото ръководство на изпълнителния директор на Mutoh Europe Мицуо Такацу. Завършилият електротехника, Франк Шенк ще оглавява отделите продажби и поддръжка на продажбите на Mutoh Europe nv (Остенде, Белгия) и Mutoh Deutschland Gmbh (Дюселдорф, Германия).

Мицуо Такацу коментира: „За нас е удоволствие да приветстваме Франк Шенк. Със своя почти 25 годишен опит в индустрията за широкоформатен дигитален печат и силен фокус върху продажбите и дистрибуцията, Франк е идеално попълнение за нашата организация. Той ще управлява нашата съществуваща обширна мрежа от сертифицирани дистрибутори в цяла EMEA и ще доразвие нашия бизнес растеж на вертикални пазари.“

„Много съм щастлив да се присъединя към екипа на Мutoh“ казва Франк Шенк „Винаги съм бил впечатлен от Mutoh и отличните принтери, които те разработват и произвеждат в Япония. Мutoh имат сериозна репутация за висококачествени и надеждни продукти. Нетърпелив съм да се срещна с опитните местни екипи, както и с дистрибуторите на Mutoh, за да консолидираме настоящия ни канал и да постигнем по-нататъшно бизнес развитие за Mutoh на специалните индустриални и текстилни решения“.
Франк Шенк до скоро беше търговски ръководител на отдел решения за комерсиален и индустриален печат за Epson Deutschland GmbH.

Press Release Mutoh Frank Schenk 

От ляво на дясно: Мицуо Такацу – Изпълнителен директор и Франк Шенк генерален мениджър продажби

За MUTOH EUROPE nv.
Mutoh Europe nv е дъщерно дружество на Mutoh Industries Co. Ltd, Tokyo, Japan (TYO: 7999 “MUTOH”). Дейността на компанията включва продажби, поддръжка, складиране и логистика, маркетинг, поддръжка на продукти и приложения, сервизно обучение и следпродажбено обслужване на хардуера на Mutoh (професионални режещи плотери и широкоформатни пълноцветни пиезо принтери за търговски мастилено-струен печат, sign & display, специализирани / индустриални, за дигитален трансфер и директни текстилни приложения). На територията на EMEA продуктите на Mutoh се разпространяват и поддържат изключително чрез широка мрежа от сертифицирани дистрибутори чрез бизнес подразделенията на Mutoh - Mutoh Europe, Mutoh Deutschland и Mutoh North Europe.


Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Абониране за бюлетин

Adcom Bulletin

Архив бюлетин

Вход за партньори

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe