Архив 2017
  • Offers

е-бюлетин 138

logo

Тел. : 02/ 8181 081
02/ 8181 070
GSM: 0888 831 690

www.adcom.bg

Юни 2017

Вашият информационен източник за печатни комуникации, дизайн и предпечат

В този брой:

Продукти

Почетна грамота от Mutoh Европа за 17 годишно партньорство с Адком

Jeti Tauro UV LED индустриален хибриден широкоформатен принтер

Avision AD 240 - бърз, надежден и достъпен документен скенер

Цени

Специални цени за графични дисплей-таблети и режещи плотери

Продукт на месец Май 2017

Режещи маси Graphtec FCX2000
graphtec fcx2000 web
 

Почетна грамота от Mutoh Европа за 17 годишно партньорство с Адком

Годишната партньорска среща на Адком на 8 и 9 юни беше нещо повече от формално работно събитие за нас. Не само отбелязахме 17 успешни години като дистрибутор на висококачествената японска марка МUTOH, но и имахме честта да получим приз за дългогодишната си работа като единствения партньор на марката с над 380 броя продадени машини. Г-н Ник Декок, Търговски и маркетинг мениджър в MUTOH Белгия връчи наградата след видео връзка с Япония, в която управляващия директор на MUTOH Европа Акио Котаке сподели с уважение своите професионални и лични впечатления от съвместната работа.

Благодарим за доверието на своите партньори не само от MUTOH, но и от всички водещи български печатници и рекламни студия, които присъстваха, за да отбележим дългогодишната си успешна работа заедно. Специално благодарим и на представителите на SAi (водеща компания за софтуер), както и GRAPHTEC (лидер при режещите плотери и маси), които пристигнаха в България специално за събитието.

Mutoh-17Y 20170609 105458

Само за два дни успяхме да представим над 12 нови програми и „Работилница за идеи“, в която Адком показа и новия сувенирен принтер на МUTOH, заедно с принтери за широкоформатен печат и сублимация, принтер за тениски и новата режеща маса на GRAPHTEC.
Партньорската работа за нас винаги е била не просто бизнес, а вдъхновение за нови идеи.
Adcom-Awarded2 Adcom-Awarded1

Към началото

Jeti Tauro UV LED индустриален хибриден широкоформатен принтер

TauroLED
Jeti Tauro LED е 2.5 метров шест цветен (плюс бяло мастило и допълнително праймер) UV мастиленоструен принтер за директен печат на ролни или плоски медии. Флагманът поставя нови стандарти за качествен печат върху всички видове медии с ярки, живи и плътни цветове при висока производителност до 275 м2/ч и множество полезни автоматизирани опции.

Основни предимства

Индустриален широкоформатен хибриден принтер за печат на плоски и ролни медии.

• Ръчно и автоматизирано подаване на плоскости и ролни медии за печат.
• UV LED технология на печат предлагащи уникални бизнес, екологични и икономически ползи.
• Отлично качество на печат.
• 32 броя индустриални мастиленоструйни печатащи глави.
• Висококачествени режими на печат с гланцов и сатенен оттенък.
• Asanti софтуер за цялостно управление на работния процес и PrintSphere cloud базирана услуга за автоматизация на производството, бързо, лесно и безопасно споделяне на файлове и съхранение на данни.
• Система за автоматизация за висока ефективност (опция).

Характеристики

UV LED технология на печат
Оборудван с UV LED лампи за фиксиране на мастилото, Jeti Tauro LED предлага уникални бизнес, екологични и икономически ползи. Тук може да прочетете за преимущества на UV LED технологията за печат спрямо конвенционалната UV.

Надеждност
Индустриалният хибридният принтер Jeti Tauro LED печата върху широка гама плоски и ролни медии, има изключително стабилна конструкция и е предназначен за екстремни работни натоварвания 24/7. Максималните размери на плоскостите за печат са 2.54 м ширина и 4 м дължина.

Изключителна производителност
Високопроизводителния хибриден принтер разполага с 32 броя индустриални мастиленоструйни печатащи глави Ricoh с висока скорост на изстрелване на капката. Всяка от главите има по 4 реда дюзи. Бързо съхнещите UV LED фиксируеми мастила на Agfa и специално разработения режим за вълнообразно полагане на пасовете мастило работят чудесно с печатащите глави, за да се постигне много висока производителност при отлично качество на печат. 24 броя от печатащите глави са за цветовете - CMYKLcLm, а останалите 8 се използват за полагане на подложка бяло мастило, покривно бяло / сандвич или праймер (грунд).

Автоматизирано зареждане на плоскости за печат
Jeti Tauro LED е стандартно оборудван с маси за ръчно зареждане на плоскости, подходящи за отпечатване на малки тиражи. При по-голям обем печат принтера могат да се добавят автоматично подаващо и поемащи устройства за плоскости, който оптимизират производителността с до 30%. Автоматичното подаващо устройство ABF може да зарежда до 4 плоскости едновременно.
Pins Table

Регистрационните щифтове подравняват прецизно плоскостите за печат с точност до 1мм и са от изключителна важност при двустранен печат. Софтуерът Asanti автоматично конфигурира щифтовете, в зависимост от размера на заредената плоскост за печат.
Сачмите осигуряват безпроблемно придвижване на тежки и големи плоскости, а вакуумните ремъци обезпечават с перфектното зареждане и водене на медиите за печат.

Потребителския интерфейс на Jeti Tauro управлява автоматичното подаващо устройство за плоскости (ABF) и направлява оператора за зареждането на модула.
ABF


Приложения

Jeti Tauro LED е универсален хибриден принтер за висококачествен директен печат върху голям набор медии за изработка на:
- банер реклама
- постери
- знаци (рекламни и пътни)
- изложбени графики,
- POP дисплеи,
- макети и мостри
- Беклит реклами
- Фронтлит реклами
- Стикери и много други.
Персонализиране на дърво, художествени репродукции, сувенири, парти притурки, архитектурнa, външна и вътрешна украса и др.

Мастила

Широка цветова гама
UV LED мастилата произведени от Agfa се отличават с широка цветова гама, ярки и плътни цветове на отпечатъците както в закрити, така и в открити помещения.

UV LED мастила
Чрез LED технологията за фиксиране, специално формулираните UV LED мастила печатат безпроблемно върху термочувствителни субстрати, като по този начин се разширява обхвата на медиите за печат с Tauro LED модела.

Ярки, плътни отпечатъци и нисък разход на мастило
Благодарение на високото ниво на пигменти, консумацията на мастило на квадратен метър е ниска. Мастилата на Agfa предоставят най-висококачествените разпечатки при най-ниска консумация на мастило на квадратен метър в индустрията.

Усъвършенстван печат и управление на бялото мастило
Jeti Tauro поддържа печат с бяло по няколко различни начина. Той отпечатва бяло в множество режими (например подложка бяло мастило, покривно бяло и/или сандвич) на твърди медии и дори прави предварителен бял печат на ролни медии. Благодарение на системата за разбъркване, Jeti Tauro LED осигурява по всяко време движение на бялото мастило в резервоарите. Има и постоянни рециркулационни потоци по мастиловодите и целия тракт до главите на принтера с контролирана температура, за да се гарантира, че няма шанс за утаяване на мастило и запушване или затлачване на мастиловоди.

Праймер/грунд за оптимална адхезия (опция)
Субстрати като полипропилен, PMMA/акрил, полистирен и др. могат да са предизвикателство за качествена адхезия и издръжливост на мастилата при директния мастиленоструен печат. Този проблем се разрешава чрез автоматично и прецизно полагане на праймер от Jeti Tauro LED принтера.

Управление

Asanti софтуер за управление
Мощен софтуер за управление на работния поток, чрез бърза обработка на файловете за печат и прецизно управление на цветовете. Asanti улеснява и подобрява работата на всички нива - от подготовката на файловете за печат до работата с Jeti Tauro LED принтера. Asanti предоставя възможност и за извършване на комплексни web-to-print услуги (Asanti StoreFront). Базата данни съдържаща персонализирани настройки за печат на различни медии елиминира възможността за грешки и спестява ценно време.

PrintSphere софтуерен модул
PrintSphere е cloud базирана услуга от Agfa Graphics за автоматизация на производството, бързо, лесно и безопасно споделяне на файлове и съхранение на данни.


Брошура за Jeti Tauro LED

Към началото

Avision AD 240 - бърз, надежден и достъпен документен скенер 


AD240 е двустранен скенер А4 формат с висока скорост на сканиране 60 страници в минута (200 dpi). Той е бърз, надежден и достъпен, особено подходящ и за бизнеса, където е необходимо сканиране на пластмасови идентификационни карти, визитни картички и голям обем от документи. Благодарение на усъвършенстваните технологии за подаване на хартия, AD240 е съчетание от бърза скорост на сканиране с изключителна висока надеждност.
Avision AD240 A4
Сканиране на документи с ширина до 9,5" (242 мм)
AD240 се отличава с уникален и иновативен дизайн, който в сравнение с предшествениците си дава възможност за сканиране на документ с ширина до 9,5 " (242 мм). Увеличената ширината на документа от стандартните 8.5 "до 9.5" прави AD240 по-конкурентен по отношение на сканирането на широк набор от документи.

Двустранен скенер подходящ за документи и карти
Благодарение на усъвършенствания прав път на хартията могат да бъдат сканирани документи с различни размери и тегло. От разписки с размер (50 х 50 мм / 2 "х 2") до бизнес документ с размер (240 х 256 мм / 9.5 " х 14 "). Автоматичното листоподаващо устройство е достатъчно надеждно за поемане на хартия с грамаж до 413 гр / м2 и релефни твърди карти като лични карти, кредитни карти, шофьорска книжка и други с дебелина до 1,25 мм

Иновативен ролер за по-голяма ефективност при поемане на хартията
Проектиран с иновативната обратна ролка за по-добра способност за разделяне на хартията, AD240 осигурява изключителна надеждност при поемане на документите и оперативна производителност, като ефективно намалява риска от задръстване с много поети листа.

Ултразвуково разпознаване
При поставяне на голям брой документи, скенерът разпознава дебелината на хартията между документите, благодарение на способността за ултразвуково разпознаване. Тази функция може да бъде изключена, когато сканирате документ с етикети, със залепени листчета или касови бележки. Това предотвратява двойно подаване и ефективно сканира документи с различно тегло или дебелина.

Компактен дизайн
AD240 разполага с уникален и стилен дизайн, тъй като входната и изходната тави за хартия могат да се сгъват, когато не се използват. Това също помага да се предпази устройството от прах. За разлика от обемистите конвенционални скенери, тънкият AD240 може лесно да се носи и да се побира на бюро, без да се отделя много място.

Сканиране с предварително зададени функции на бутоните
AD240 е лесен за използване чрез LCD дисплея и бутоните на панела. Избирайки дестинацията си и натискайки бутона "Сканиране", сканирането може да се извърши и сканираното изображение може да бъде изпратено до избраното от вас място, като например електронна поща, принтер или софтуерно приложение за редактиране на изображения. Могат да се зададат до 9 често използвани настройки за сканиране и дестинации.

Мощни софтуерни приложения
AD240 идва с драйвери TWAIN и ISIS и са снабдени със съвкупност от мощни софтуерни приложения, които включват Avision Button Manager, AvScan и PaperPort SE 14. С Avision Button Manager само с едно натискане на бутон можете да създавате PDF файлове, в които може да се прави търсене по зададени думи, да сканирате и изпращате изображения на електронна поща, принтер или cloud сървъри като Google DriveTM, FaceBook или Evernote®. AVScan V5 и PaperPort са високоефективен софтуер за обработка на изображения и управление на документи, който ви помага да рационализирате задачата си по-ефективно.

Функции и предимства
• Висока скорост на сканиране 60 ppm/120 ipm (200 dpi in color, gray, or B&W) и 40 ppm/80 ipm (300 dpi in color, gray, or B&W)
• Максимална ширина на документа до 9.5” (242 мм)
• Дневно натоварване до 6,000 страници
• Надеждно листо-подаващо устройство с капацитет от 80 листа (75 гр/м2)
• Функции „Автоматично изрязване“ и „Завъртане“ на документа, както и подобрени процеси за повишаване на скоростта на сканиране
• Технологията с иновативен ролер осигуряващ изключителна надеждност на поемането на хартията
• Възможност за сканиране на твърди и релефни карти с дебелина до 1,25 мм при вертикално или хоризонтално разполагане
• Приложен софтуер Button Manager V2 за задаване на предварителни функции на бутоните
• Щадяща природата LED технология
• Режим long paper – възможност за сканиране на оригинал до 118”
• Настройка за автоматично изключване

Брошура за Avision AD 240Към началото

Ако желаете да получавате веднъж месечно този бюлетин, моля изпратете e-mail със Subject: subscribe на e-mail адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Архив бюлетин

Адком е дългогодишен доверен и сертифициран партньор за България на:

Wacom Mutoh Xerox Ксерокс Graphtec Esko Agfa Adobe  
 wacom  mutoh new  xerox  Graphtec logo 180x23 Kongsberg Logo  AFGA Logo adobe